top of page

Nieuwe boeken van Uitgeverij ZENO

Uitgebrachte en te verschijnen titels

Open Book

Wie zijn de schrijvers?

Eddy Reniers

Tot zijn 14 jaar heeft de schrijver bij zijn ouders in een kasteel gewoond, in de omgeving van Brugge. Hij heeft ook een jaar op kostschool in Sint-Moritz, Zwitserland, doorgebracht. Daarna is hij richting Brussel verhuisd waar hij studeerde aan het Sint-Jan-Berchmanscollege, een Jezuïetencollege waar ook de kinderen van de koning naar school gingen. Hij heeft ook een discotheek uitgebaat in het kloppende hart van Brussel.

Aan de Rijksuniversiteit van Gent studeerde hij scheikunde, waarna hij aan de Vrije Universiteit van Brussel twee diploma’s behaalde: licentiaat in de wijsbegeerte en licentiaat in de pers- en communicatiewetenschappen. Gedurende die periode was hij assistent van de professor en wetenschappelijk medewerker. Toen de decaan hem opdroeg om dagelijks tussen 09.00u en 17.00u aanwezig te zijn, stopte zijn academische loopbaan: hij wou vrij zijn, dat is de rode draad door zijn leven.

Later was hij zaakvoerder van enkele bedrijven, heeft hij meegespeeld in twee jeugdseries en heeft hij als directeur voor de buitenopnames meegewerkt aan een langspeelfilm.

Jack Ryman

Zoals zoveel schrijvers heeft Jack Ryman een erg bewogen leven achter de rug. Met welstellende ouders heeft hij nooit gebrek aan geld gehad. Hij reisde heel Oost- en West-Europa af met de wagen, vaak helemaal alleen waarbij hij bijna altijd lifters meenam. Daarnaast is hij ook onder meer ook in de USA, de URSS destijds, Japan, China en Australië geweest.

Door een misverstand werd hij zelfs enkele dagen gegijzeld, waarbij hij zich niet kon verroeren en bewaakt werd door twee Congolezen van meer dan twee meter. Door nog een misverstand was hij ook twee maanden in voorhechtenis. Daarna werd hij vrijgesproken en heeft hij nooit een strafblad gehad.

Hij heeft verscheidene malen de dood voor ogen gezien, met zelfs een bijna-dood ervaring waarbij het fenomeen van ‘het uit het lichaam treden’ heeft ervaren. Hij zag zichzelf liggen en zag ook wat er in de kamer naast hem gebeurde, terwijl hij roerloos en doodziek in zijn eigen bed lag. Hij heeft zeer veel mensen gekend van zeer uiteenlopende aard. Heel goede, maar ook heel foute mensen. Men heeft hem willen bekeren tot het Jodendom, tot de Islam en tot andere kleinere godsdiensten. Die pogingen hebben niets uitgehaald.

Hij is CEO van een vijftal bedrijven geweest en kwam zo ook in aanraking met spionage en wapensmokkel en met meer dan honderd verschillende nationaliteiten. In een van zijn firma’s heeft hij ook overval meegemaakt, waarbij hij geblinddoekt en geboeid werd en waarbij een revolver tegen zijn hoofd werd gehouden, terwijl de tweede overvaller voortdurend riep: ‘Schiet! Schiet’.

Hij heeft ook een geheime dienst van een belangrijk Westers land geholpen bij de opsporing van gestolen kernwapens. Ook daar is hij eens nipt aan de dood ontsnapt.

Een boek lezen

Verschenen en te verschijnen boeken

Zijn reeds verschenen : 

  1. Ik was in voorhechtenis - Ervaringen in de gevangenis als gevangene - achter de poorten van de gevangenis 

  2. Hoe rijk worden met postzegels 

  3. Tijd en Oneindigheid – een nieuwe visie 

  4. Sciencefiction verhalen

  5. Verloren dagboek – Opstandige jeugd 

Later te verschijnen: 

  1. Lin – Mijn Chinese maîtresse (erotiek) 

  2. De Marnixclub in Brussel (1967-1972) 

  3. De Atoombomsmokkelaars

  4. De Organenrovers – teugelloze seks en ijzingwekkend sadisme

bottom of page